Slimáků na našich zahradách rok co rok přibývá a tak mnoho zahrádkářů vyráží do boje proti těmto škůdcům, kteří ničí nejen zeleninové záhony, ale i záhony s okrasnými rostlinami. Novinkou na českém trhu je přípravek Vitrol, velmi účinný a zároveň k přírodě šetrný přípravek k hubení slimáků, plzáků španělských a hlemýžďů při pěstování rostlin ve venkovních prostorách a sklenících.

Jak Vitrol funguje

Jedná se o granule určené k přímému použití obsahující účinnou látku difosforečnan železitý. Ten je bezpečný jak pro domácí mazlíčky, tak např. pro ježky i ptáky. Díky tomu, že se po čase rozloží na fosforečnanové ionty a ionty železa přirozeně se vyskytující v přírodě, poslouží také jako hnojivo pro vaši zahradu. Vitrol je tak účinným i šetrným přípravkem bez toxických látek, který je možné použít také v rámci ekologického zemědělství.

Funguje na principu snížení tvorby slizu slimáků, kdy u těchto škůdců dochází po jeho pozření k pocitu nasycení. Slimáci, plzáci i hlemýždi tak přestanou ožírat rostliny, obvykle se uchýlí zpět do svých úkrytů pod zem, kde následně uhynou.

Reklama

Kromě vysoké účinnosti a šetrnosti k přírodě vyniká Vitrol okamžitým účinkem, navíc díky tomu, že se slimáci po pozření granulí stáhnou zpět do svých úkrytů pod zemí, kde hynou, nebudete muset mrtvé slimáky ze záhonů sbírat.

V porovnání s oblíbenými granulemi proti slimákům Ferramol obsahuje třikrát více účinné látky a navíc je i cenově výhodnější.

Jak Vitrol používat

Doporučené dávkování je 0,7 – 2,5 gramu granulí na m². Důležitý je především správný způsob aplikace. Granule mezi rostliny, které potřebujeme ochránit, aplikujeme plošně rozhozem, nikoliv na hromádky. V případě potřeby granule jednoduše dosypeme. Granule jsou odolné vůči vlhkosti, takže se nemusíte obávat, že by se během deště rozpustily. Zelené granule pouze dočasně nabobtnají a po vyschnutí se opět zmenší na původní objem.

Pokud tedy hledáte přípravek proti slimákům, který by byl vysoce účinný a zároveň šetrný k přírodě, Vitrol je pro vás ideální volbou. Zakoupit můžete buď základní 250 g balení, nebo velké balení obsahující 1 kg granulí.

Vitrol i další účinné přípravky na slimáky a jiné zahradní škůdce můžete zakoupit na www.pasti.cz.

Reklama

Comments are closed.